Barnmat – vad är det?

Är det mosad potatis med bröstmjölk? Är det korv och bröd? Är det pizza, pannkakor och smågodis? Är det blodkorv och pyttipanna, eller tacos eller linsgryta eller sprödstekt torsk eller auberginelasagne eller mammas köttbullar? Eller allt det där och lite till?

I min värld, är barnmat bara vanlig mat.

Under ett par års tid har jag tillsammans med Ann Fernholm, gudabenådat begåvad författare, vetenskapsjournalist och disputerad inom molekylär bioteknik, skrivit boken Stora boken och barn och mat, som ges ut på Bonnier Fakta den 5 mars 2019. Det blir förhoppningsvis startskottet på en liten revolution inom det där med ”barnmat”! För vi hävdar med bestämdhet att det inte finns något som heter just barnmat; barn kan äta allt!

I samband med boksläppet lanserar jag aven denna site – barnochmat.se, som så småningom ska bli en portal för allt som har med barn och mat att göra, är min förhoppning. Jag är själv väldigt intresserad av forskning som har med mitt kärnområde att göra, dvs barn som har svårt att äta av någon anledning, men här ska också få plats tips och trix från många andra aktörer och skribenter. Barnläkare, logopeder, amningsexperter, barnsjuksköterskor och dietister ska få komma till tals, och berätta vad de brinner för!

Nu kör vi – fram för ny(gammal) barnmat!!